NANOFUNC

†††††††††††† In ultimii ani, nanocompozitele pe baza de polimeri conjugati au devenit un domeniu de un deosebit interes. Combinarea polimerilor conjugate cu nanoparticulele anorganice magnetice repreznta o strategie noua pentru a obtine nanocompozite cu proprietati specifice necesare unui domeniu extrem de larg de aplicatii cum ar fi: aplicatiile biotehnologice, ecranare electromagnetice, absorbtia de microunde, senzorii chimici. Proprietatile noi ale nanocompozitelor poate fi obtinuta prin combinarea caracteristicilor partilor componente intr-un material unitar.

†††††††††††† Nanoparticulele cu proprietati magnetice ofera oportunitati noi in biomedicina incluzand imbunatatirea calitatii imaginii de rezonanta magnetica, tratamentul hipertermic pentru celulele maligne, livrarea de medicament la tinta, separarea magnetica precum si interesul recent pentru manipularea membranelor celulare .

. Prepararea nanoparticulelor polimerice superparamagnetice constand dintr-un miez de magnetita si un invelis polimeric este o metoda noua raportata recent in literatura . Nanocompozitele polimer / nanoparticule magnetice pot fi usor biofunctionalizate si prezinta mare interes pentru aplicatiile biotehnologice.

 

 

Tel: +40264-584037

Fax: +40264-420042

E-mail: Rodica.Turcu@itim-cj.ro

 

Text Box: Autoritatea contractanta:

UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI, Facultatea de Chimie Industriala
Program MATNANTECH


Contractor:

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETAREóDEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII IZOTOPICE SI MOLECULARE, Cluj-Napoca

†††††††††††† Polimerii conductori sunt cea mai recenta generatie de polimeri oferind o combinatie unica de proprietati care nu se intalnesc la nici un alt material cunoscut, si anume proprietatile electrice si optice ale semiconductorilor anorganici si proprietatile mecanice si variabilitatea chimica a materialelor sintetice organice.

 

Contact: