SCOPUL PROIECTULUI
Scopul proiectului este de a dezvolta si aplica noi metode de trasabilitate izotopica care sa permita verificarea obiectiva a autentificarii vinului si mierii cu referire la originea lor geografica si botanica si la falsificarea lor pe lantul de producere.







  • OBIECTIVUL 1: Studiul celor mai importanti parametrii care pot fi utilizati pentru realizarea sistemului de trasabilitate si autentificare a mierii si vinului
  • OBIECTIVUL 2: Dezvoltarea unor metode avansate noi, robuste si precise pentru determinarea originii geografice si botanice a mierii si vinului
    1. Dezvoltarea de metode avansate noi pentru stabilirea trasabilitatii pe lantul apa-sol-planta/must-vin legata de originea geografica, anul de productie, soiul vitei de vie si conditiile locale de mediu
    2. Dezvoltarea de metode avansate noi pentru identificarea markerilor de trasabilitate pe lantul apa-sol-planta/nectar-polen-miere in relatie cu originea geografica si botanica a mierii si conditiile locale
  • OBIECTIVUL 3: Dezvoltarea de metode multi-izotopice avansate noi de determinare a amprentei izotopice cu ajutorul careia sa se detecteze falsificarea mierii si vinului pe lantul de producere
    1. Dezvoltarea de metode noi pentru detectarea falsificarii vinului de-a lungul lantului de producere
    2. Dezvoltarea de metode noi pentru stabilirea autenticitatii si falsificarii mierii pe lantul de producere
  • OBIECTIVUL 4: Elaborarea si dezvoltarea modelelor noi experimentale care sa integreze datele obtinute in obiectivul 2 si 3 si care sa se aplice la realizarea corecta si precisa a trasabilitatii mierii/vinului
  • OBIECTIVUL 5: Diseminarea rezultatelor si calificarea unui numar de tineri in domeniul trasabilitatii izotopice a alimentelor.
  • PAGINA PRINCIPALA