Text Box: Rezultate

Locațiile proiectului:  judetul Cluj, municipiul Cluj-Napoca

1. Cluj Innovation Park, Zona Lomb FN;

2. INCDTIM, str.Donat nr. 67-103

Text Box: Proiect cofinanțat de UNIUNEA EUROPEANA din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

Denumire rezultate/activități

 

 

Anunț presa început proiect

Pagina de web a proiectului

2 Panouri exterioare

1 Pliant

Locuri de muncă pentru cercetători create la membrii clusterului ca urmare a proiectului – (nr) echivalent normă întreagă (4 posturi)

 6 intreprinderi noi afiliate Clusterului 

Organizare 2 seminarii (ateliere anuale de colaboarare pe domeniul energetic) în CETATEA INCDTIM

Organizare 1 atelier de formare pentru studenți/doctoranzi în cadrul CETATEA

3 Intalniri cu partenerii internaționali pentru dezvoltare rețea de cooperare academică și inovare

2 Acorduri bilaterale de cooperare internațională

Proiect și model experimental de tracker în două axe, cu panouri solare și concentratoare solare.

S-a finalizat studiul Geotehnic prospectiv cu verificare MLPAT Af

S-au continuat studiile pentru dezvoltarea si imbunatatirea rezultatelor obtinute in cadrul PN 16-30 01 privind sistemul de trackere si panouri fotovoltaice,  rezultatele obtinute pana in prezent fiind diseminate in cadrul Conferintei „SET Plan Bratislava din decembrie 2017 prin  2 postere.

În data de 01.12. 2017 s-a participat la conferinta” SET Plan – The 10th Year Aniversary & Central European Energy Conference” la Bratislava, Slovacia  unde s-a prezentat proiectul CITAT-E  si 2 postere;

În perioada 12-13 Decembrie 2017 au avut loc intalniri cu reprezentantii unor primarii si companii energetice pentru a realiza un schimb de informatii si experienta cu privire la realizarea road-mapului energetic al regiunii. Au fost vizate oportunitati de colaborare atat cu INCDTIM, cat si cu Clusterul TREC in ceea ce priveste eventualele propuneri in parteneriat

În data de 14 decembrie a avut loc Adunarea Generala a membrilor clusterului TREC in cadrul careia s-a prezentat un raport de activitate al anului 2017 si s-a semnat acordul de parteneriat prin care membrii clusterului si-au dat acordul pentru depunera unui proiect  in cadrul competitiei PN III – Organizare si dezvoltare cluster.

În data de 14 Decembrie s-a depus in cadrul competitiei PN III – Organizare si dezvoltare cluster, un proiect cu titlul: Cresterea capacitatii de inovare a intreprinderilor din clusterul TREC prin transfer tehnologic si de cunostinte cu scopul de a realiza activitati de inovare in scopul cresterii capacitatii inovative in special a companiilor din clusterul TREC

În data de 9 ianuarie a avut loc o intalnire directa cu reprezentanta clusterului Green Energy, Doamna Luminita Vlaicu in vederea stabilirii de posibilitati de cooperare in cadrul unor proiecte viitoare comune.

În data de 10 si 11 ianuarie 2018 a avut loc interviul pentru obtinerea medaliei de argint in excelenta de managent de cluster, interviu realizat de catre reprezentanta European Secretary of Cluster Assesment, d-na Lucia Seel.

În data de 12.01.2018. membrii echipei de implementare au participat la o intalnire cu reprezentantul companiei SC Hidroart SRL, Domnul Gabor Daniel. Au fost prezentate avantajele apartenentei la cluster, membrii actuali, respectiv strategia si obiectivele viitoare ale clusterului, cat si proiectele actuale. De asemenea s-au vizat oportunitati de colaborare atat cu INCDTIM cat si cu Clusterul TREC pe eventuale propuneri de proiecte in parteneriat.

În data de 12.01.2018 s-a participat la intalnirea Consortiului Clusterelor din Transilvania de Nord (consortiu din care Clusterul TREC face parte) in vederea stabilirii obiectivelor comune pentru anul 2018. Printre aceste obiective se numără și organizarea unei Conferințe a Clusterelor din Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord.

În data de 14.01.2018 a avut loc intalnirea cu reprezentantul Clusterului ROSENC din Timisoara, domnul Radu DIMECA, in cadrul careia s-a realizat un schimb de experienta si bune practici in vederea realizarii de proiecte in comun, colaborare cu INCDTIM in domeniul energiilor regenerabile cat si viitoare colaborari cu Clusterul TREC.

În data de 15.01.2018 a avut loc intalnire cu reprezentantul societatii Gtricou&PROMO SRL-D, domnul Pop Gheorghe, in cadrul careia a fost prezentat clusterul TREC si posibilitatile de colaborare. In cadrul discuțiilor a fost prezentat și proiectul aflat în derulare Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot in Energii Alternative CITAT-E. Acesta va putea fi considerat un centru de promovare a energiilor alternative in zona de nord vest a României

În data de 16.01.2018, membri ai echipei de implementare s-au intalnit cu reprezentantul societatii SC WebRoll Agency S.R.L., domnul Roland Fekete,  pentru a-i  propune aderarea la clusterul TREC. De asemenea, au fost prezentate avantajele economice care se pot obtine dintr-o astfel de asociere.

Începand cu data de 26 ianuarie, au demarat discutiile cu  Dl Andrei Ceclan  PhD Universitatea Tehnica Cluj Napoca, in vederea unei viitoare participari a Clusterului TREC in cadrul unui proiect de tip HORIZON 2020.

În data de 29.01.2018 membri ai echipei de implementare s-au intalnit cu administratorul societatii  S.C.Inter Punkt Proiect System S.R.L. , Domnul Parau Sergiu, caruia i s-au prezentat obiectivele si rolul clusterului TREC, facilitatile de care beneficiaza ca membru in cluster, promovarea activitatii societatii in actiunile intreprinse de cluster, posibilitatile de colaborare in obtinerea de finantari nerembursabile, societatea avand implementate deja proiecte pe fondul de mediu, de gasirea de parteneri de afaceri. Au fost de asemenea prezentati membrii actuali ai clusterului. Un rol important a fost acordat discutiei despre proiectul aflat in implementare CITAT-E, precum si avantajele acestuia.

În data de 30 ianuarie 2018 membrii ai echipei de implementare au participat la evenimentul organizat de Aries Transilvania (Itech Transylvania Cluster) cu privire la cooperarea transectoriala a clusterelor din regiunea NV, eveniment la care a participat si presedintele Asociatiei Clusterelor din Romania, D-l Daniel Cosnita. Scopul intalnirii a fost stabilirea de noi contacte in vederea unor eventuale colaborari viitoare.

În data de 1 februarie 2018 a avut loc o intalnire directa in vederea atragerii ca si membru in cluster, cu primarul comunei Baciu, D-l Florin Muresan. Au fost prezentate avantajele apartenentei la cluster, strategia si obiectivele clusterului, membri actuali, precum si proiectul aflat in derulare.

În data de 02.02.2018 membri ai echipei de implementare s-au intalnit cu reprezentantul societatii S.C.Triox S.R.L., Domnul Razvan Ilies, caruia i s-a propus aderarea la Clusterul TREC si i s-a prezentat obiectivele si rolul clusterului, facilitatile de care beneficiaza membrii si posibilitati de colaborare viitoare.

În data de 14.02.2018 membri ai echipei de implementare s-au intalnit cu administratorul societatii S.C.Phil Management S.R.L., Domnul Marius Puscas.  In cadrul discutiilor avute a fost prezentat si proiectul aflat în derulare Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot in Energii Alternative CITAT-E.

În data de 16 februarie 2018 a avut loc o intalnire directa in vederea atragerii ca si membru in cluster  cu reprezentatul societății SC Remark SRL, domnul Frîncu Marius. Au fost purtate discuții în cadrul cărora a fost prezentat conceptul de cluster, care sunt obiectivele unei asocieri de acest tip precum si posibilitățile de colaborare cu Clusterul TREC.

În data de 19.02.2018 membri ai echipei de implementare au   participat la workshopul  "- Industry 4.0- Digitalising Transilvania and Romania” organizat de Aries Transilvania in cadrul campaniei desfasurata de comisia Europeana prin Watify Campaign din cadrul saptamanii dedicata industrializarii in Europa.

În perioada 21 februarie 2018-23 februarie 2018 s-a participat la Conferinta EU Industry Days organizata la Bruselles, Belgia. In cadrul acesteia, s-a participat si la  evenimentul de matchmaking organizat de catre European Clusters Platform. In cadrul acestui eveniment reprezentantele clusterului au avut intalniri directe cu participanti din alte tari in vederea stabilirii de contacte si de creare de consortii pentru depunere de proiecte in cadrul Programelor europene de tip: Horizon 2020.

În data de 22 februarie 2018 membrii ai echipei de implementare a proiectului au participat  la o sesiune de lucru din cadrul Proiectului STARDUST (Holistic and integrated urban model for smart cities), finanțat de către Comisia Europeană prin programul HORIZON 2020. Obiectivul intalnirii a fost ca impreuna cu ceilalti participanti la workshop sa dezvoltam soluții pentru ca orașele să facă tranziția către o dezvoltare  eficientă, sustenabilă și orientată către cetățean. In cadrul workshop-ului s-a prezentat si proiectul nostru, CITAT-E – Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot în Energii Alternative.

În data de 23.02.2018 membri ai echipei de implementare s-au intalnit cu reprezentantul societatii  S.C.Dpshopstore S.R.L.-D, domnul Pop Dan caruia i s-a prezentat conceptul de cluster, obiectivele si avantajele asocierii in cluster, precum si eventuale colaborari cu clusterul TREC. De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost prezentat si proiectul aflat în derulare Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot in Energii Alternative CITAT-E.

În data de 26.02.2018 membri ai echipei de implementare s-au intalnit cu reprezentantul societatii  S.C. Lead Solutions S.R.L.-D, domnul Vlad Pop. In cadrul discutiilor s-a prezentat clusterul TREC, activitatea acestuia, beneficiile adrerarii la cluster si posibiltatile de colaborare.

În data de 26 februarie 2018, a avut loc o intalnire directa cu domnul Conf. Dr. Ing. Andrei Damian, reprezentant al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti – Facultatea de Instalatii. Subiectul intalnirii a fost cooperarea clusterului TREC cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de Instalatii la viitoarele aplicatii de tip POC si programe de tip Horizon 2020.

În urma procesului de selectie si a interviului a fost angajat un tanar cercetator in cadrul centrului de Cercetare CETATEA din cadrul INCDTIM

În data de 01.12.2017 s-a participat la conferinta” SET Plan – The 10th Year Aniversary & Central European Energy Conference” la Bratislava, Slovacia.

In perioada 17-18 ianuarie 2018 s-a participat la editia nr. 7 a Targului International de Energie Solara InterSolution, organizat in Gent Belgia, targ specializat pe producerea si comercializarea de celule solare, module fotovoltaic, colectoare solare termice, pompe de caldura.

În perioada 21-23 februarie s-a participat la Bruselles, la European Cluster Matchmaking Event 2018, eveniment in cadrul caruia au avut loc intalniri directe cu reprezentanti ai clusterelor si companiilor din Europa si s-au stabilit relatii de cooperare internatioanala pentru membrii clusterului TREC

În perioada 21-23 februarie s-a participat la Bruselles, la European Cluster Matchmaking Event 2018, eveniment in cadrul caruia au avut loc intalniri directe cu reprezentanti ai clusterelor si companiilor din Europa si s-au stabilit relatii de cooperare internatioanala pentru membrii clusterului TREC

În data de 22 Februarie s-a participat la o sesiune de lucru din cadrul Proiectului STARDUST (Holistic and integrated urban model for smart cities), finanțat de către Comisia Europeană prin programul HORIZON 2020. In cadrul workshop-ului s-a promovat proiectul CITAT-E - Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate Pilot în Energii Alternative.

Un pliant  de prezentare a clusterului TREC, brosura cu centrul de cercetare CETATEA si pixuri personalizate cu clusterul TREC. Aceste material promotionale au fost impartite la toate intalnirile si Conferintele la care s-a participat.

Pentru atragerea de personal in cercetare, în urma procesului de selectie si a interviului a fost angajat un tanar cercetator in cadrul centrului de Cercetare CETATEA din cadrul INCDTIM , cu norma intreagă.

Clusterul TREC a avut o serie de participari la diferite Conferinte, intalniri, workshop-uri in scopul promovarii activitatii Clusterului, atragerea de noi membrii si posibili parteneri, au fost prezentate postere despre proiect si activitatile derulate in cadrul acestuia.

In data de 06.08.2018, s-a organizat vizita elevilor de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Ludus, carora le-a fost prezentat Centrul de Cercetare CETATEA  si de asemenea au avut loc prezentari de specialitate sustinute de catre specialistii din cadrul INCDTIM.

Pentru atragerea de personal in cercetare, în urma procesului de selectie si a interviului a fost angajat o tanara cercetatoare in cadrul centrului de Cercetare CETATEA din cadrul INCDTIM , cu norma intreagă.

Pentru atragerea de personal în cercetare, începând cu luna septembrie 2018, în urma unui proces de selecție, a fost angajat un tânar cercetător cu norma întreagă, pe perioadă determinată.

In cadrul conferintelor și întâlnirilor la care s-a participat, s-au distribuit pliante de prezentare a proiectului, respectiv a Clusterului TREC.

In data de 12.11.2018,  s-a organizat o vizita in centrul de cercetare CETATEA a unor elevi de la Liceul Racovita din Cluj-Napoca. Li s-a prezentat acestora centrul de cercetare și totdata li s-a prezentat avantajele lucrului intr-un institut de cercetare in vederea atragerii lor spre domeniul cercetării științifice.