Dezvoltarea CENTRULUI de DATE din cadrul
INCDTIM pentru realizarea unei platforme CLOUD,
integrată în rețele europene de CDI

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Activități finanțate

1. Achiziționarea de echipamente IT

Pentru realizarea obiectivelor proiectului a fost achiziționată prin procedură de licitație deschisă un sistem de calcul perfomant pe care va fi realizat platforma CLOUD a INCDTIM.

Sistemul de calcul achiziționat este bazat pe servere modulare instalate în 4 șasiuri dedicate Cisco UCS 9508, care oferă o structură unică de alimentare, ventilație și conectivitate a serverelor la infrastructura de calcul a INCDTIM, fiind astfel disponibile 23 servere modulare standard Cisco UCS 210c pentru structura de computing și 4 servere  de control a  platformei Cloud, model Cisco UCS 210c.
Suplimentar au fost achiziționate 2 servere rack-mountable Cisco UCS C240 pentru procesare de date asistată de acceleratoare grafice, echipate fiecare cu câte 3 placi NVIDIA A100 Tensor Core GPU cu 40GB HBM2 și un server rack-mountable Cisco UCS C240 pentru procesare asistată de acceleratoare FPGA, echipat cu o placă Xilinx Alveo U250.

Fiecare server modular sau rack-mountable este echipat cu 2 procesoare Xeon Gold 6326 cu 16 Core / 2.9GHz, minim 128 GB memorie RAM și stocare SSD de capacitate minima 1TB.

Sistemul de calcul include, de asemenea un modul de stocare cu o capacitate de 120 TB RAW, compus din 3 noduri de stocare identice, Cisco UCS C240.

Toate elementele sistemului de calcul sunt conectate intern prin 2 echipamente de rețea care asigură conectarea la viteze de 10/25/40/100 Gbps, iar conectarea la infrastructura INCDTIM și la platformele CLOUD pentru CDI, naționale și internaționale, se face prin  2 echipamente de rețea care asigură conectarea la viteze de până la 100 Gbps

Întregul sistem de calcul are o platforma de management unică prin care asigura mentenanța și configurarea tuturor echipamentelor centralizat și unificat.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro