DESCRIEREA REZULTATELOR OBTINUTE

25 STUDII

1. Studiu privind:  proceduri de sinteza pentru materiale magnetice de tipul MnFe2O4 ;  procedura de sinteza a straturilor subtiri magnetice prin metoda “Molecular Beam Epitaxy”(MBE); caracteristici morfologice, structurale si magnetice ale nanostructurilor magnetice de tip Fe3O4 , MnFe2O4 , manganiti, nanoparticule “core-shell” Fe@Au, Fe@Pt, straturi subtiri magnetice.

2. Studiu privind: procedurile de sinteza si caracteristicile structurale, chimice ale compusilor heterociclici aromatici si respectiv derivati ai acidului acrilic avand grefate biomolecule si/sau catena cu grupari functionale terminale pentru reactii de tip „click”.

3. Studiu privind: proceduri de sinteza a unor noi compusi aromatici avand grefat pe inelul heterociclic biomolecule (histidin tag sau acidul sialinic sau acidul folic sau derivati de tiouree sau diferiti liganzi selectivi pentru retierea de metale) cu importanta aplicativa;caracteristici structurale ale compusilor heterociclici aromatici avand atasati carbohidrati; determinarea compozitiei chimice a compusilor oganici (heterociclici aromatici avand grefat pe inelul heterociclic biomolecule de tip carbohidrati sau derivati de prolina, acid folic functionalizat);proceduri pentru atasarea unor agenti fluorescenti pe suprafata compusilor heterociclici aromatici respectiv a derivatilor de acid acrilic avand grefate biomolecule cu importanta aplicativa.

4. Studiu privind: proceduri de sinteza pentru derivati ai acidului acrilic avand atasati derivati de prolina si pentru compusi heterociclici aromatici avand grefat pe inelul heterociclic liganzi selectivi pentru retinerea de metale; proceduri de atasare a unui agent de marcare fluorescent (dansil)  la compusii organici; caracteristicile structurale si compozitia chimica pentru compusi heterociclici aromatici avand grefate pe inelul heterociclic liganzi selectivi pentru retinerea de metale si pentru acidul acrilic avand atasata prolina.

5. Studiu privind: metoda de atasare directa a carbohidratilor pe suprafata nanoparticulelor magnetice de tip Fe3O4 stabilizate cu acid lauric; proceduri de atasare covalenta a unui agent fluorescent la nanostructurile magnetice Fe3O4 functionalizate cu carbohidrati; caracteristicile morfologice, structurale, magnetice si compozitia chimica a nanostructurilor magnetice avand atasati carbohidrati.

6. Studiu privind: atasarea directa a biotinei si respectiv prolinei pe suprafata nanoparticulelor magnetice de tip Fe3O4; proceduri de atasare a unui agent fluorescent la nanostructurile magnetice Fe3O4 functionalizate cu prolina; caracteristicile morfologice, structurale, magnetice si compoziia chimica a nanostructurilor .

7. Studiu privind: atasarea directa, prin diverse metode, a liganzilor selectivi (chitosan, polietileniminei, un derivat al acidului nitrilotriacetic Nα,Nα-Bis(carboximetil)-L-lisinei, glucozaminei, sarea disodica fosfato-1-α-D-glucoza precum si a acidului 2-fosfo-L-ascorbic) pentru retinerea metalelor din apa, pe suprafata nanoparticulelor magnetice de tip Fe3O4; demonstrarea atasarii liganzilor selectivi pe suprafata nanoparticulelor magnetice de tip Fe3O4 prin folosirea agentilor fluorescenti; caracteristicile morfologice, structurale, magnetice si compozitia chimica a nanostructurilor.

8. Studiu privind caracterizarea nanostructurilor magnetice pe baza de Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului acrilic avand atasat de molecula lor diferiti linkeri care contin in catena lor grupari de tip: carboxil sau hidroxisuccinat.

9. Studiu privind  metodele de preparare si caracterizarea nanostructurilor magnetice pe baza de Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului acrilic avand atasat de molecula lor diferiti linker care contin in catena lor legatura tripla sau grupare amino terminala.

10. Studiu privind caracterizarea nanostructurilor magnetice hibride obtinute prin dispersia de nanoparticule magnetice in materiale polimerice de tip hidrogel sau insertie in matrici anorganice poroase.

11. Studiu privind: caracterizarea materialelor hibride magnetice de tip Fe3O4 si polimeri heterociclici aromatici avand atasati diferiti linkeri, cu biomolecule de tipul: aminoacizi sau peptide sau biotina sau histidin tag sau acid folic.

12. Studiu privind: prepararea si caracterizarea hidrogelurilor magnetice si a sistemelor compozite formate din matrice poroasa /nanoparticule magnetice.

13. Studiu privind: caracterizarea materialelor hibride de tip Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului acrilic functionalizat cu biomolecule de tipul: carbohidrati sau agenti de contrast sau prolina si derivatii sai sau derivatii de tiouree sau liganzi selectivi pentru retinerea metalelor din apa.

14. Studiu privind: prepararea si caracterizarea materialelor hibride pe baza de nanoparticule magnetice si copolimeri de tip pluronic; prepararea si caracterizarea nanotuburilor si/sau a nanofibrelor continand nanoparticule magnetice.

15. Studiu privind: caracterizarea materialelor hibride de tip Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului avand atasati diferiti linkeri, cu biomolecule de tipul: aminoacizi sau peptide sau biotina sau histidin tag sau acid folic.

16. Studiu privind: metode de sinteza a hidrogelurilor magnetice utilizand ferofluid biocompatibil si polietilen glicol; proceduri de insertie a nanoparticulelor de tip Fe@Au in matrici poroase si caracterizarea acestora.

17. Studiu privind proceduri de functionalizare si caracterizarea materialelor hibride magnetice de tip Fe3O4 si polimeri derivati ai acidului acrilic avand atasati diferiti linkeri, cu biomolecule de tipul: aminoacizi (metionina, acid glutamic, prolina etc) sau peptide (diferite dipeptide, albumina etc.)  sau biotina (diferiti linkeri) sau acid folic functionalizarea la atomul de azot al inelului pirimidinic din acidul folic).

18. Studiu privind sinteza si caracterizarea  materialelor hibride magnetice pe baza de poli (stiren - acid metacrilic); proceduri de insertie a sistemelor de nanoparticule magnetice / polimeri de tip Fe@Au@PPy, in matrici poroase oxidice si determinarea caracteristicilor acestora.

19. Studiu privind : sinteza si caracterizarea  materialelor hibride magnetice de tip Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului acrilic avand atasat de molecula lor diferiti linkeri, cu biomolecule de tipul acid folic; nanoparticule magnetice cu grupari functionale sau grupari reactive utilizabile pentru acoperirea cu polimeri prin metoda de polimerizare radicalica controlata initiata pe suprafata.

20. Studiu privind: sinteza si caracterizarea  materialelor hibride pe baza de nanoparticule Fe3O4 acoperite cu polidopamina si copolimeri de tipul polimetacrilati; imbunatatirea reproductibilitatii introducerii nanoparticulelor de Fe@Au in membranele de alumina si determinarea comportamentului magnetic al membranelor compozite.

21. Studiu privind:procedurile de functionalizare si caracterizarea nanostructurilor magnetice pe baza de polimeri continand nanoparticule magnetice acoperite cu silica.

22. Studiu privind: (a)-sinteza si caracterizarea  materialelor hibride pe baza de nanoparticule Fe3O4 functionalizate acoperite cu silica si polidopamina si copolimeri de tipul polimetacrilati; (b) optimizarea parametrilor de insertie a nanoparticulelor magnetice in porii membranelor de alumina.

23. Studiu privind:proceduri de functionalizare si caracterizarea materialelor hibride magnetice de tip Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului acrilic, bloc-copolimeri obtinuti prin metoda de polimerizare si copolimerizare radicalica controlata initiata pe suprafata folosind compusi cu Br sau S; proceduri de functionalizare cu grupari amino sau maleinimida a nanoparticulelor magnetice acoperite cu silica; proceduri de aplicare a materialelor hibride magnetice de tip Fe3O4 si polimeri in cataliza; aplicatii ale nanoparticulelor magnetice functionalizate cu biotina pentru atasarea streptavidinei.

24. Studiu privind:prepararea si caracterizarea microgelurilor magnetice obtinute prin incapsularea in polietilenglicol- acid poliacrilic a nanoparticulelor magnetice stabilizate cu diferite molecule sau polimeri: fosfati si difosfonati organici, silica, polidopamina.

25. Studiu privind:imbunatatirea gradului de umplere a membranelor de alumina cu nanoparticule de La2/3Sr1/3MnO3 acoperite cu Au.

12 METODE

1. Metoda de sinteza pentru materiale magnetice de tipul Fe3O4

2. Metoda de sinteza a nanoparticulelor magnetice Fe@Au cu structura „core-shell”

3. Metoda privind atasarea directa a biotinei pe suprafata nanoparticulelor magnetice de tip Fe3O4 (cu un monomer 1,2-difenolic-dopamina), respectiv atasarea directa a prolinei si derivatilor sai pe suprafata nanoparticulelor magnetice de tip Fe3O4 prin schimb direct de liganzi cu un monomer continand o grupare carboxil (monomerul 1,2,3-triazolic).

4. Metoda privind, adsorbtia chimica directa a liganzilor selectivi pe suprafata nanoparticulelor magnetice

5. Metoda privind, grefarea liganzilor selectivi pe suprafata nanoparticulelor magnetice prin legarea covalenta a acestora de moleculele acizilor grasi aflati in prealabil pe suprafata acestor nanoparticule 

6. Metoda privind prepararea nanostructurilor magnetice pe baza de Fe3O4 si polimeri heterociclici aromatici avand atasati diferiti linkeri care contin in catena lor grupari de tipul amino.

7. Metoda privind prepararea nanostructurilor magnetice pe baza de Fe3O4 si polimeri ai derivatilor acidului acrilic avand atasat de molecula lor diferiti linkeri care contin in catena lor grupari de tip carboxil.

8. Metoda privind, prepararea nanostructurilor magnetice hibride pe baza de polidopamina functionalizata cu prolina

9. Metoda privind, prepararea nanostructurilor magnetice pe baza de Fe3O4 si polimeri heterociclici aromatici avand atasati diferiti aminoacizi.

10. Metoda privind, prepararea materialelor hibride pe baza de Fe3O4 si polimeri derivati ai acidului acrilic functionalizati cu galactoza.

11. Metoda privind investigarea cantitativa a legarii selective a moleculelor cu interes aplictiv la nanostructurile magnetice prin metode spectroscopice in combinatie cu cromatografia lichida de inalta performanta prin reactii click.

12. Metoda privind insertia nanoparticulelor de La2/3Sr1/3MnO3@Au in membrane de alumina nanoporoase.

16 PRODUSE

1. un produs de tip: compus heterociclic aromatic avand atasati carbohidrati

2. un produs de tip: compus heterociclic aromatic avand grefat pe inelul heterociclic ligand selectiv pentru retinerea de metale de tip N2,N2-Bis(carboximetil)-N6-[3-(1H-pirol-1-il)propanoil]lisina.

3. un produs de tip: nanoparticule magnetice Fe3O4 functionalizate cu biotina

4. un produs de tip: nanoparticule magnetice de tip Fe3O4 functionalizate cu unitati de glucoza (molecula care a fost folosita pentru adsorbtia pe nanoparticule este un derivat fosfat al glucozei, si anume sarea disodica fosfato-1-α-D-glucoza)

5. un produs de tip: nanostructuri magnetice pe baza de Fe3O4 si polimeri heterociclici aromatici avand atasati diferiti linkeri care contin in catena lor grupari de tipul legatura tripla.

6. un produs de tip: . nanostructuri magnetice hibride pe baza de polipirol functionalizat cu unitati de glucoza.

7. un produs de tip: nanostructuri magnetice hibride pe baza de polipirol functionalizat cu liganzi selectivi pentru retinerea de metale.

8. un produs de tip: : nanostructuri magnetice hibride pe baza de polidopamina functionalizata cu biotina.

9. un produs de tip: nanostructuri magnetice hibride pe baza de polimeri derivati ai acidului acrilic functionalizati cu prolina.

10. un produs de tip: materiale magnetice hibride pe baza de polimeri derivati ai acidului acrilic functionalizati cu derivati de biotina continand in molecula si marker fluorescent.

11. un produs de tip: materiale magnetice hibride pe baza de polimeri derivati ai acidului acrilic functionalizati cu unitati de treonina.

12. un produs de tip: materiale magnetice hibride pe baza de polimeri derivati ai acidului acrilic functionalizati cu unitati de metionina.

13. un produs de tip: materiale magnetice hibride pe baza de polimeri derivati ai acidului acrilic functionalizati cu unitati de dipeptida fenilalanina-prolina.

14. un produs de tip: nanostructuri magnetice hibride pe baza de poliacrilat functionalizate cu acid folic.

15. un produs de tip: nanoparticule magnetice hibride pe baza de Fe3O4 si polimeri/copolimeri obtinuti prin metoda de polimerizare/copolimerizare controlata prin transfer de atomi de Br (ATRP) a N-izopropilacrilamidei si a derivatului acrilic al prolinei.

16. un produs de tip: nanoparticule magnetice hibride pe baza de Fe3O4 si polimer obtinut prin metoda de polimerizare radicalica controlata de tip ATRP a unui derivat acrilic cu tiouree.