Rezultate

Etapa I

  a)   Obtinerea si caracterizarea straturilor subtiri de aur depuse pe mica si a nanoparticulelor de aur in suspensie.

b)   Simularea numerica a structurilor de energie minima si a spectrelor RMN ale unor podanzi bitiofen-fenotiazinici.

  c)    Design-ul, sinteza si analiza structurala a unor derivati fenotiazinici si derivati macrociclici cu unitati fenotiazinice.

  d)   Investigarea proprietatilor fizico-chimice ale podanzilor bitiofen-fenotiazinici prin: voltametrie ciclica, spectroscopie de fluorescenta si spectrometrie RMN.

       Au fost caracterizati 3compuşii organici fenotiazinici:

Au fost obtinute voltamogramele ciclice prin intermediul carora a fost caracterizat efectul de ecranare a electrozilor de aur. Principala concluzie: gradul de fixare a moleculelor pe suprafata electrodului de aur este dependenta de numarul gruparilor functionale caracteristice,i de dimensiunile, respectiv dispunerea spatiala a acestora.

Etapa II

Caracterizarea podanzilor bitiofen-fenotiazinici in solutie respectiv depusi pe suprafete de aur prin:

a)    Spectroscopie IR si UV/VIS.

b)   Spectroscopie de fluorescenta.

c)   Voltametrie ciclica.

Voltamogramele obtinute caracterizeaza efectul de ecranare a electrozilor de aur pe care il determina cei 4 compuşii organici fenotiazinici. Principala concluzie: fixarea moleculelor pe suprafetele de aur este inca slaba. Calitatea SSBA-urilor poate fi imbunatatita prin optimizarea geometriei moleculelor si a conditiilor de depunere.


Etapa III

a)    S-au identificat structurile geometrice ale moleculelor libere si fixate pe suprafete de aur prin metode de modelare moleculara pentru urmatorii compusii:

b)    Au fost simulate numeric spectrele RMN a urmatoarelor macrocicluri fenotiazinice:

c)    Au fost obtinuti urmatorii macrociclici cu unitati fenotiazinice, tiofenice si azobenzenice:

d)    Au fost caracterizate proprietatile fizico-chimice ale compusilor obtinuti, in solutie sau depusi pe suprafete de aur, prin:

e)    S-au obtinut SSBA-uri prin depunerea compusilor obtinuti pe suprafete de aur (111) , respectiv nanoparticule de aur.

f)    A fost caracterizata morfologia si proprietatile fizico-chimice si structurale ale SSBA-urilor prin:


Etapa IV

a)    A fost achizitionat nanocalorimetru de titratre izoterma ITC (Isothermal Titration Calorimeter) si s-a testat cu ajutorul sistemului binar apa-etanol.

b)    A fost obtinuta structura geometrica pentru doua macrocicluri fenotiazinice aplicand un cod bazat pe metoda Teoriei Functionale de densitate:

c)    A fost realizat design-ul, sinteza si analiza structurala a unor compusi fenotiazinici:

d)    A fost realizata analiza fizico-chimica si structurala a compusilor macrociclici fenotiazinici si puse in evidenta modificarile induse prin complexare cu diversi cationi. Metodele folosite in acest scop au fost spectroscopia UV-VIS si spectroscopia de fluorescenta pentru compusii 1. - 5, calorimetria de titrare izoterma pentru compusii 5 si 6, voltametria ciclica pentru compusii 1 – 5 si difractie de raze X pentru compusii 2, 4 - 5:

e)    Au fost obtinute SSBA-uri prin depunerea compusilor macrociclici urmatoarelor fenotiazinici pe suprafete de aur (111) respectiv nanoparticule de aur:

f)    Au fost caracterizate morfologia si proprietatile fizico-chimice si structurale ale SSBA-urilor prin microscopie de forta atomica si spectroscopie de infrarosu.

BACK