Etapa 1 / I
Cresterea plantelor în câmp de microunde; determinarea metodelor optime de extractie a compusilor
bioactivi urmăriti
1.1. Pregătirea sistemului pentru iradierea cu microunde a plantelor considerate pentru studiu
1.2. Selectarea metodelor de extractie a compusilor bioactivi analizati din plantele aromate
considerate pentru studiu

Etapa 2 / II
IInvestigarea efectului microundelor asupra continutului de vitamina C din plante studiate
2.1. Monitorizarea variatiei cantitătii de vitamina C din plantele irradiate, în comparatie
cu plantele de referintă

Etapa 3 / III
Investigarea efectului de micro-undă asupra uleiuri esentiale din plantele aromate studiate
3.1. Monitorizarea continutului de uleiuri esentiale si a modificărilor morfologice din plantele
iradiate, în comparatie cu plantele de referintă

Etapa 4 / IV
Investigarea de efectului de micro-undă asupra BVOC captati din respiratia plantelor studiate;
identificarea modificărilor chimice din plantele stresate
4.1. Monitorizarea variatiei de BVOC din plantele stresate cu microunde de diferite frecvente si intensităti
4.2. Monitorizarea schimbărilor survenite în continutul de BVOC din plantele iradiate, în comparatie cu
plantele de referintă
4.3. Concluzii privind modificările chimice si structurale ce au loc în plantele iradiate