Obiective:

  1. proiectarea şi
  2. realizarea sistemului de omogenizare a distribuţiei densităţii de putere de microunde, in vederea adaptării intr-un cuptor de microunde comercial
  3. efectuarea de teste specifice de funcţionare
  4. testarea omogenităţii de tratament termic a alimentelor în cuptorul cu microunde

 

Etape:

Etapa 1 (31.12.2017) – Proiectarea cristalului fotonic (PCY)

            Activitatea 1.1. Proiectarea straturilor PCY

  1. Proiectarea straturilor PCY
  2. Selectarea materialului ferestrei-suport pentru containerele cu alimente
  3. Documentare-solicitare de oferte pentru echipamente şi materiale
  4. Realizarea paginii web a proiectului

Etapa 2 (31.12.2018) - Proiectarea şi implementarea sistemului pentru îmbunătăţirea procesării alimentelor în câmp de microunde. Măsurători şi teste specifice.

Activitatea 2.1 –  Proiectarea şi realizarea ansamblului de omogenizare cu cristal fotonic (MHD-PCY)

  1. Realizarea straturilor din structura cristalului fotonic (PCY)
  2. Proiectarea structurii pentru omogenizator (MHD)

 

Activitatea 2.2 – Includerea ansamblului de omogenizare MHD-PCY în cuptorul cu microunde şi efectuarea testelor de funcţionare

  1. Asamblarea structurii de omogenizare MHD-PCY în cuptorul de microunde comercial
  2. Efectuarea de teste de funcţionare

 

Activitatea 2.3 – Testarea omogenităţii de tratament termic a alimentelor în cuptorul cu microunde

  1. Testarea omogenităţii de tratament termic pentru suprafaţă mare, dreptunghiulară, şi grosime mică a alimentului - cazul reţetei "cremă de ouă"
  2. Testarea omogenităţii de tratament termic pentru suprafaţă pătrată şi grosime mare a alimentului – cazul reţetei "ruladă de carne"

 

Activitatea 2.4 – Diseminare şi participare la manifestare tehnico-ştiinţifică

    • Pregătirea unei cereri de brevetare sau amendament la brevetul existent
    • Participare la salon tehnic