Obiective:
- proiectarea şi
- realizarea sistemului de omogenizare a distribuţiei densităţii de putere de microunde, in vederea adaptării intr-un cuptor de microunde comercial
- efectuarea de teste specifice de funcţionare
- testarea omogenităţii de tratament termic a alimentelor în cuptorul cu microunde
Etape:
Etapa 1 (31.12.2017) – Proiectarea cristalului fotonic (PCY)
Activitatea 1.1. Proiectarea straturilor PCY
- Proiectarea straturilor PCY
- Selectarea materialului ferestrei-suport pentru containerele cu alimente
- Documentare-solicitare de oferte pentru echipamente şi materiale
- Realizarea paginii web a proiectului
Etapa 2 (31.12.2018) - Proiectarea şi implementarea sistemului pentru îmbunătăţirea procesării alimentelor în câmp de microunde. Măsurători şi teste specifice.
Activitatea 2.1 – Proiectarea şi realizarea ansamblului de omogenizare cu cristal fotonic (MHD-PCY)
- Realizarea straturilor din structura cristalului fotonic (PCY)
- Proiectarea structurii pentru omogenizator (MHD)
Activitatea 2.2 – Includerea ansamblului de omogenizare MHD-PCY în cuptorul cu microunde şi efectuarea testelor de funcţionare
- Asamblarea structurii de omogenizare MHD-PCY în cuptorul de microunde comercial
- Efectuarea de teste de funcţionare
Activitatea 2.3 – Testarea omogenităţii de tratament termic a alimentelor în cuptorul cu microunde
- Testarea omogenităţii de tratament termic pentru suprafaţă mare, dreptunghiulară, şi grosime mică a alimentului - cazul reţetei "cremă de ouă"
- Testarea omogenităţii de tratament termic pentru suprafaţă pătrată şi grosime mare a alimentului – cazul reţetei "ruladă de carne"
Activitatea 2.4 – Diseminare şi participare la manifestare tehnico-ştiinţifică
- Pregătirea unei cereri de brevetare sau amendament la brevetul existent
- Participare la salon tehnic
|